tisdag 2 november 2010

Ständigt fler hotell i Shanghai


Jag var på en invigning av ett hotell som ligger tvärs över gatan från oss, fotat här från vårt fönster. Inte illa för att kunna boka in gäster och slippa transportproblem. Hotellet heter Langham och har sitt namn av ett välkänt gammal hotell i London. Läser man om det ser man att Londonhotellet varit på väg att rivas många gånger och senast köpts upp av spelföretaget Ladbrokes! Hotellkedjan har sitt huvudkontor i Hongkong.


Det här hotellet höll på att bli klart redan 2008 och ägdes då av Jumerirah Hotels från Dubai. Finanskrisen knäckte dem och hotellet stod helt öde under ett år. Sen köpte fastighetsbolaget Shui On, som utvecklat Xintiandi, tillbaka fastigheten och fick Langham på kroken. Det kan nog bli rätt bra eftersom det ligger med populära Xintiandi alldeles bredvid.


Jag frågade VDn vad som skall hända med tvillinghuset och han sade att det skall bli ett annat hotell! Får aldrig Shanghai nog av alla hotell kan man undra. Langham öppnade en vecka innan EXPO slutade så de missade chansen att göra sig en ordentlig hacka. Vi talar om femstjärniga hotell som kostar minst 1500 SEK/natt. Jag kan inte hålla reda på alla.

Inga kommentarer: