fredag 23 december 2011

Shanghai - en urdålig flygplats

Lämnar Shanghai för att åka till Bangkok och kan inte låta bli att fundera på varför Shanghais två flygplatser, Pudong och Hongqiao är så urdåliga trots att de är nya.

Sämst av allt är loungerna som i princip inte bjuder på någonting mer än kinesiska reklamtidningar och någon enstaka dryck som Cola eller liknande. Tidigare hade man enkelt kinesiskt vin men det var länge sedan. Det behöver inte vara så mycket. I Frankfurt finns det bara tre fyra saker att äta men fullt sortiment att dricka. Varför man inte har utländska tidningar kan förstås bero på pengarna men också på censuren. Det känns lite tomt att inte kunna utnyttja tid på flygplats och i planen att läsa något intressant om man flyger kinesiskt.

Är man nere bland butikerna finns ingenting man vill ha i alla fall som utlänning. Åker man till Hongkong har man lust att köpa allt man ser.

Nu verkar Kina vara beredd starta ett handelskrig mot EU för att de skal betala samma koldioxidskatt som EU-flygbolag skall göra. Det skall bli intressant att se om de kanske lägger ner linjer till Europa för de tjänar uppenbarligen mer på att flyga inrikes.

Inga kommentarer: