Över helgen testade vi två restauranger som skulle vara i absoluta toppen.
Den franska Mr & Mrs Bund på Bund 18 sägs vara outstanding. En fransk kock, Paul Pairet, hade tidigare en restaurang i hotel Pudong Shangri-La som hette Jade 36 men han flyttade över floden till The Bund och har en våning i ett gammalt fint hus som kallades Chartered Bank Building. Restaurangen är flådig och designad men ändå gästvänlig. Det mesta gick i rött precis som baren Bar Rouge som ligger ovanför. En otroligt vänlig hovmästare, Fabian Verdier, håller koll på restaurangen medan Paul Pairet och ett 50-tal kockar gör maten. Paul har ambitionen att göra molekylär gastronomi som lär vara det svårast som finns. Det vi åt uppfyllde högt ställda krav. Notan blev 700 RM per person. Det skall svida lite i plånboken om man skall trivas och jag tyckte själva totalupplevelsen var värt pengarna.
Igår var vi på en rätt ny spansk restaurang, Martín, som blivit känd för en spansk kock som haft en Michelinrankad restaurang. Det här stället ligger i den nya Hengshanparken som är ett stråk för kineser att vandra i men där nästan inga utlänningar syntes. Han har en villa som EMI ägt och som var full av stenkakor och foton på musiker. Det kändes inte riktigt genomtänkt och det rätt stora huset var nästan tomt. Maten var fantastisk, det var inget att diskutera. På vinsidan hade de bara vin per glas som startade på 100 RMB. Det är på tok för högt, i synnerhet so man bara fick en deciliter. Lunchnotan gick på 300 per person.
söndag 7 mars 2010
Shanghais bästa resaturanger
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar