torsdag 18 mars 2010

Alla tiders fest

Igår invigdes Peninsula Hotel med ett invigningsparty som Shanghai inte sett pålänge. "Tout Shanghai" var där och en massa från Hongkong där Peninsula har sitt huvudkontor.

Sir Micahel Kadoorie som äger Peninsula och mycket annat i Hongkong var där och festade loss. Free flow hela natten. Totalt var 5000 personer där coh man hade flugit in tonfisk från Japan och delikatesser från världens alla hörn.

Michael Kadoorie gillar mexikansk mariachimusik så ett gäng på 20 musiker från mexikansk marinen var där, Ett annat storband från Colombia spelade salsamusik. jag vet inte vad so pågick i andra delar av hotellet men det var fullt ös överallt.

Peninsula har byggt ett nytt hotell i Art Decostil. Det ser ut ungefär som Peace Hotel som nu renoveras och det har rum med utsikt över Huangpu precis som Peace Hotel. Man hade fått fram en stämning av lyx som Shanghai inte sett sen den gamla goda tiden. Det blir inte lätt för Peace Hotell när de öppnar nästa månad att ta tillbaka tätplatsen bland hotellen.

För Kadoorie är det ett hemkommande för hans farfars far kom s irakisk jude till Shanghai 1880 och byggde upp sin förmögenhet här. Allt förlorades 1949 och de flydde till Hongkong och släkten är den 4:e rikaste där.

Inga kommentarer: