söndag 16 oktober 2011

Svenskt hotell i Shanghai

Vi besökte det svenskägda boutiquehotellet Duxiana som har gjort en soft opening och verkar ha kommit igång bra. Det ligger nära Suzhou Creek nordväst om stadens centrum, inte idealiskt för en turist men området kring Suzhou Creek håller på att restaureras i snabb takt.

Hotellet har 42 rum, och alla har en imponerande Duxsäng som säkert kostar bortåt 100 000. Att man då bara tar mellan 420 och 1280 Renminbi för rummen, beroende på storlek och våningsplan gör att man undrar om de kan räkna hem investeringen.

Sen är jag lite tveksam till boutiquhotell i allmänhet. Att bara ha frukost, inte ha Business Centre eller gym kan man väl leva med men är det någon fördel. Jag föredrar nog ett stort hotell med flera restauranger, butiker etc. Samtidigt är priset 420 absolut oslagbart för ett hotellrum som är snyggt, fräscht och med en säng som man blir sömnig av bara man tittar på den.

En massa bilder finns på sajten
http://www.agoda.com/asia/china/shanghai/duxiana_hotel/reviews-page-2.html

Hotellet drivs av en vitnames, Tom Tran, som bott 30 år i Sverige, eller i Skåne för att vara mer exakt. Hade lite svårt med hans uttal. Som fransmän kan han inte säga s före t. Han talade hela tiden om fattigheten och först när jag gick därifrån förstod jag att han menade fastigheten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Bengt. Kommer till Shanghai vecka 7, 2012.
Frippe