onsdag 8 juli 2009

Neverland i Shanghai?

Dagens tidning skriver att en grupp investerare från södra Zhejiangprovinsen har fått tillstånd att bygga en kopia, lite nerskalad, av Neverland på en ö norr om Shanghai vid namn Chongming. Läget påminner om Öland i förhållande till Kalmar. Ytan är den samma och en kombinerad tunnel/bro från Shanghai blir klar till hösten.

Tidningarna berömmer Zhejiangföretaget för att vara en djärv investerare. Frågan är dock om det riskerar bli lika misslyckat som en del andra investeringar från Zhejian som jag skrivit om i denna spalt. Michael Jackson är inte lika stor i Kina som i resten av världen. När han slog igenom var Kina inte integrerat i världsmediakulturen och hans musik spred med flera års försening.

I CNN och BBC har jag alltisedan dödsfallet sett långa inslag om honom från olika håll i världen. Han är helt enkelt ofattbar stor och hans trassliga privatliv har fått överskugga hans storhet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Bengt,

Roligt att följa dina upplevelser i Kina. Vi läser titt som tätt vad som händer och får oss allt som oftast några sköna skratt. Förstår att att livet ter sig lite annorlunda jämfört med hemma i Sverige. Dock händer det saker även här, vi har köpt ett hus i Kattleberg, hemvändare med andra ord :)
Vänliga hälsningar L-G & Catrine

Anonym sa...

Hej Bengt
Tack för dina personliga kommentarer och insikter i vad som händer och sker i Shanghai.
Ser du något av "konflikten" mellan landsbygd och stad? Att den finns rent statistiskt är väl klarlagt men ser du något av den reellt?
Hälsningar The Lift Boy