torsdag 28 maj 2009

Trafiken

Jag har varit på resa en vecka och finner att min blogg frotfarande är stoppad. Likaså Carl Bildts och tydeligen alla som har Blogspot och Wordpress som hostar.

Kör en del i bil numera när det är för varmt för att cykla. Perspektivet blir omvänt. De snälla fredliga cyklister framstår nu som galna självmordskandidater.

Man får passa sig för att komma åt någon i trafiken. En svensk hörde av sig efter en omskakande historia. Han skulle gå över ett övergångsställe när en taxibil körde förbi och höll på att köra på honom. Han slog näven i bilen, varpå taxichauffören blixtbromsade och sprang fram och tog struptag på honom och körde upp honom mot en mur. Genast dök en folkskock upp som skrek. Vad de skrek kunde han inte förstå men han förstod att de snällaste skrek "heja Kina" eller något i den stilen. Polisen kom och han blev förhörd coh blev inte släppt för han betalat 500 RMB.

Händer något i trafiken har utlänningen alltid fel. Det gäller att aldrig gå i konflikt och att ta sig från platsen om man blir omringad av många människor.

Jag hörde om en utlänning som började gräla med en taxichaufför och det blev slagsmål i bilen. Chauffören stannade bilen och de gick ut för att fortsätta slåss på gatan. Utlänningen råkade komma åt glasögonen så att chauffören fick gå ner på marken. Då sprang utlänningen in i taxin och köre 100 meter coh gick ut och ställde sig att räcka lång näsa. Taxichauffören insåg att han förlorat och blev hovsam. Han erbjöd sig att köra utlänningen hem gratis. Man behöver en solskenshistoria ibland.

1 kommentar:

Anna Gustafsson Chen sa...

Annat var det förr i tiden!